Sharing is caring!

Een persoon heeft me onlangs gevraagd wat ik bedoelde met de term ‘zaaksysteem‘. Ik dacht dat anderen misschien een definitie wilden die voor mij werkt.

Een systeem is een procedure, proces, methode of actie die is ontworpen om een ​​specifiek resultaat te bereiken. De samenstellende delen en onderling verbonden stappen werken samen voor het welzijn van het geheel. Het creëren van effectieve bedrijfssystemen is de enige manier om resultaten te behalen die consistent, meetbaar en uiteindelijk voordelig zijn voor klanten, zeker in de GWW branche.

Systemen zijn uw bouwstenen

Systemen en processen zijn de essentiële bouwstenen van uw bedrijf, of u het nu beseft of niet. Elk facet van uw bedrijf – in de winkel, de werkplaats of op kantoor – maakt deel uit van een systeem dat kan worden beheerd of verbeterd door correcte principes toe te passen.

Stel u de typische bedrijfsactiviteiten hieronder voor als zorgvuldig ontworpen systemen, die elk de dagelijkse resultaten opleveren die u nodig hebt om succesvol te zijn. Natuurlijk kunt u veel andere systemen en subsystemen vermelden die uniek zijn voor uw organisatie.

Systemen effectief aanpakken met een zaaksysteem

Het hebben van effectieve bedrijfssystemen is de enige praktische manier om de belangrijke details van uw operatie te beheren. Deze details zijn te vinden in subsystemen op een lager niveau. Uw marketingsysteem kan bijvoorbeeld een subsysteem hebben dat leadgeneratie wordt genoemd. Het leadgeneratiesysteem kan subsystemen hebben zoals direct mail, telemarketing of radioreclame. Systemen en subsystemen zijn de werkpaarden die consistente resultaten opleveren, zelfs als u er niet bent.

Een bedrijfssysteem kan zo simpel zijn als een checklist die in een uur of twee is aangemaakt. Het kan echter nog dagen of zelfs weken duren om meer complexe systemen te implementeren. De beste systemen houden rekening met elementen als ontwerp, componenten, mensen, kwaliteit, snelheid en meting.

Er zijn ‘best practices’ voor het maken van krachtige bedrijfssystemen en -processen die grote voordelen opleveren als ze correct worden toegepast.

De “magische formule” voor succes met een zaaksysteem

Goede systemen nemen afval en inefficiëntie uit uw bedrijf en helpen u klanten elke keer weer te geven wat zij willen. Ze zijn de oplossing voor zwakke omzetgroei, lage winstmarges, klantontevredenheid, slechte prestaties, buitensporige kosten, inadequate cashflow, personeelsverloop en dagelijkse frustratie.

Een systeembenadering van het bouwen van een organisatie elimineert algemene oplossingen, zetel-van-de-broekoperaties, discretie van de werknemers en al het andere dat aan het toeval is overgelaten. Deze hindernissen worden vervangen door gedetailleerde procedures, prestatienormen en verantwoording. U zegt tegen uw werknemers: “Dit is hoe we het hier doen!”